„Технология на манипулацията“ е „В кадър“ по БНТ

Гледайте първия филм от новия сезон на поредицата за актуална документалистика на БНТ – тази вечер от 22:00 ч. по БНТ 1

„Технология на манипулацията“ е „В кадър“ по БНТ

Тази вечер, 13 януари, от 22:00 ч. по БНТ 1 гледайте „Технология на манипулацията“ – първия филм от новия сезон на поредицата за актуална документалистика на обществената телевизия – „В кадър“. Рубриката е с нов ден и час на излъчване – в петък след „Панорама“.

„Технология на манипулацията“ – със сценарист Иво Никодимов, режисьор Мария Христова, изп.-продуцент Весела Смилец, консултант Любомир Тулев – е за войната, която не виждаме. Войната, която ни променя всяка секунда. Войната, която може да ни направи други. Хибридната война, която е навсякъде. Тя не взима жертви, но всички сме нейни жертви и нейно оръжие. Тя ни залива с фалшиви новини. Тя ни манипулира. Тя дори може да ни ограби.

Екип от експерти по киберсигурност, под ръководството на Любомир Тулев, разказва как се прави фабрика за тролове, как се залага кибербомба, как се изработва дийп фейк видео и колко успешно можем доброволно да попаднем в матрицата на лъжата, която граничи с истината. Кой печели от търговията в дарк нет – анализ на експертите, сред които е и агент под прикритие на Европейската служба за киберсигурност.

Журналистът Иво Никодимов разговаря със социалния и криминален психолог Росен Йорданов в търсене на нишката на Ариадна в опит да се разкъса лабиринта, в който попада светът в резултат на хибридната война – безкръвна, но много отровна, без начало и без край – засега.

Гледайте филма „Технология на манипулацията“ от поредицата за актуална документалистика „В кадър“ – тази вечер от 22:00 ч. по БНТ 1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад