„В кадър“ по БНТ тази вечер е филмът „Наказание без престъпление“

15:48, 16.02.2024
„В кадър“ по БНТ тази вечер е филмът „Наказание без престъпление“

Снимка: БТА

Във връзка с информацията за смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални и последвалата вълна от реакции на световните лидери, Българската национална телевизия променя програмата си и ще излъчи отново един от документалните филми от специалния проект на обществената телевизия за руската опозиция в изгнание. Тази вечер от 22:00 ч. по БНТ 1 в рубриката „В кадър“ гледайте документалния филм „Наказание без престъпление“.

Когато се говори за руска опозиция, хората правят асоциация именно с Алексей Навални, както и с Иля Яшин, Владимир Кара-Мурза, но несъгласните с президента Владимир Путин и политиката на Кремъл са много повече.

След началото на войната на Русия срещу Украйна около 1 милион души са напуснали Русия – адвокати, журналисти, представители на неправителствени организации, или най-общо казано – хора с опозиционни възгледи, като в тази бройка не влизат руските граждани, които бягат от мобилизация.

Литовската столица Вилнюс е своеобразен хъб на руската опозиция днес. Там хората с руски паспорти са добре дошли, на тях не се гледа като на заплаха и работата им може да продължи – да убедят света, че Русия може и иска да бъде различна.

Автор на документалния филм „Наказание без престъпление“ е журналистката от БНТ Теодора Гатева, режисьор е Мария Христова, оператор е Владимир Богдански.

Гледайте документалния филм „Наказание без престъпление“ тази вечер от 22:00 часа по БНТ 1

Намерете поредицата „В кадър“ във Facebook и YouTube

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад