„ Вечната музика“ получи „Златно перо” за принос към българската култура

17:47, 29.09.2020
„Вечната музика“ получи „Златно перо” за принос към българската култура

Предаването за класическа музика и джаз по БНТ 1 „Вечната музика“ с водещ Марио Николов получи „Златно перо” - 2020 за принос към българската култура. Юбилейната 25-та церемония се състоя на 26 септември от 11:00 ч. на „Ларгото“ (пл. Независимост) в центъра на столицата.

„За мен и екипът на предаването „Вечната музика” това e признание, което ни вдъхновява да продължаваме работата си за популяризирането на българската музикална култура, достиженията и висотата на българските музиканти” – сподели водещият на единственото предаване в българския телевизионен ефир за класическа музика и джаз Марио Николов.

Престижната наградата се връчва всяка година на изтъкнати български творци с безспорен принос към родната култура и изкуство от „Кантус Фирмус“, галерия „Макта“ и радио Classic FM. Призът представлява изящна брошка от 24-каратово злато във формата на писец и е придружен от грамота.

Сред тазгодишните носители на „Златно перо“ са писателите Антон Дончев, Стефан Цанев, Недялко Йорданов, оперните прими Александрина Пендачанска и Веселина Кацарова, диригентите проф. Ивайло Кринчев и Лучано Ди Мартино, музикантите и педагози проф. Минчо Минчев и проф. Милена Моллова, пианистът Виктория Василенко, композиторът Румен Бояджиев-син, актрисите Стефка Янорова и Теодора Духовникова, певицата Силвия Кацарова и други.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад