100% будни с инициатива „Стопи мълчанието!“

14:40, 11.09.2023
100% будни с инициатива „Стопи мълчанието!“

На 11 септември, понеделник, ежедневното ток шоу за човека, обществото и света „100% будни“ на Българската национална телевизия постави официално началото на новия телевизионен сезон. С него екипът и водещите Надя Иванова и Стефан А. Щерев обявиха инициативата „Стопи мълчанието!“, насочена към най-уязвимите и най-засегнатите от агресията – подрастващите.

Насилието и агресията са проблеми за всеки тийнейджър, за всеки родител и за цялото общество, а решението изисква постоянна и системна работа.

„Агресията може да е проява на слабост, лош пример, липса на емоционална интелигентност, ниска самооценка. Може дори да е зов за помощ. Може да е много неща, но Никога не е решение. Тя е симптом на тежко, разяждащо обществото и човека заболяване, което все по-често поразява първо най-слабото ни място – децата. Лечението, разбира се, е дълъг и труден процес, който изисква общи усилия, а първата крачка е признаването и споделянето на проблема. Затова ние, екипът на 100% будни искаме да Стопим Мълчанието и да се присъединим към онези, поели по пътя към оздравяването. И както често се случва, първата крачка може да е малка и плаха, но е решаваща, основополагаща и предвещаваща началото на края на агресията“, споделя Надя Иванова.

„За мен лично е важно как да възприемаме вътрешния си емоционален термометър. Често той ни предупреждава, че сме агресивни, избухливи, че нараняваме околните и близките си. Затова в тази кампания предлагаме да стопим мълчанието, вместо да прегреем, като открито говорим и даваме възможност на различни страни да бъдат част от процеса на разговор и осъзнаване. 100-пи мълчанието“, споделя Стефан А. Щерев.

Всяка седмица в предаването „100% будни“ ще се разискват теми и ще се разказват лични истории в рамките на инициативата. Популярни и обществено значими личности, психолози, експерти, учители, хора с различни професии ще споделят своя опит и препоръки като ще дават пример от една страна до какво може да доведе насилието и от друга страна ще увличат подрастващите със своя положителен пример.

#100пимълчанието

Гледайте „100% будни“ всеки делничен ден от 9:20 ч. по БНТ 1 с водещи Надя Иванова и Стефан А. Щерев!

„100% будни – за нас никога не е късно!“

Последвайте „100% будни“ във Facebook и Instagram

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад