120 минути голям смях с Георги Калоянчев по БНТ 1

Документалният филм в две части представя портрет на един от най-признаваните български актьори - в събота от 19:00 ч.

15:54, 23.02.2022
120 минути голям смях с Георги Калоянчев по БНТ 1

В събота (26 февруари) от 19:00 ч., БНТ 1 ще излъчи първа част от филма "120 години голям смях с Георги Калоянчев". Документалната лента, която представя портрета на един от най-признаваните актьори на сцената на смеха, продължава с втора част следващата събота (5 март), отново от 19:00 ч.

В "120 минути голям смях с Георги Калоянчев" актьорът разказва за своите роли, за изворите на хумора, за обичта на публиката и аплодисментите от властта. Преживял три политически сезона, той не страда от промените в политиката - винаги е бил ценен и награждаван. Богатият му творчески живот е представен с откъси от театрална постановки, новогодишни програми от Златния фонд на БНТ, хумористични миниатюри, монолози и откъси от филмите „Големанов“, „Криворазбраната цивилизация“, „Снежанка и седемте Дядомразовци“, „Козя пътека“, „Смъртта на Тарелкин“, „Сако от велур“, „Зетят", "Семейство Калинкови“, „Ние, духовата музика“, „Вражалец“, „Бай Ганьо“, „Братът на Бай Ганя Балкански“, „Смях от вчера и от оня ден“.

Гледайте филма в две части „120 минути голям смях с Георги Калоянчев“ в две поредни съботи - 26 февруари и 5 март от 19:00 ч. по БНТ 1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад