Адаптация на бежанци ученици от Украйна в благоевградски училища в „Знание.БГ“ по БНТ 2

Как учат децата на украинските бежанци в България?

14:34, 25.03.2022
Адаптация на бежанци ученици от Украйна в благоевградски училища в „Знание.БГ“ по БНТ 2

Този четвъртък (24 март), предаването „Знание. БГ“, излъчи епизод посветен на темата за адаптацията на бежанци ученици от Украйна, които подават заявления, децата им да бъдат приети в училища в област Благоевград. Зрителите получиха информация за това какво трябва да се направи, за да се улесни адаптацията им и как възрастните трябва да говорят с подрастващите за военните действия.

В студиото на „Знание.БГ“ се разгърнаха и темите за любовта към физиката, за цената на успеха. Защо учител преподава безплатно физика на деца от Благоевград и какви усилия са необохдими, за да те приемат в Оксфорд? По тези въпроси говориха преподавателя Стефан Михалков, който обучава деца безплатно, неговия възпитаник Костадин Чучулайн, който е приет да учи в Оксфорд и психолога Елена Михайлова. Отговори на няколко вълнуващи въпроси, зрителите получиха от Никола, Бела и Мартина в рубриката „Малките мислители“. Децата разсъждаваха над въпроса защо, според проучване на МОН българските ученици учат най-малко в Европа и колко трябва да бъдат дълги ваканциите?

Целият епизод може да се проследи ТУК.

Гледайте „Знание.БГ“ всеки делник от 11:00 ч. по БНТ 2


За предаването

Образователният блок на БНТ 2 представя актуалните теми в българското образование на местно ниво и информира и запознава учащите с промените във формите на обучение.

Предаването се реализира от екипите на регионалните телевизионни центрове на БНТ в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград и се излъчва от понеделник до четвъртък.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/znaniebg

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад