Aктрисата и модел Криста Чернева в „АРТ Детектив“ по БНТ 2

Определят я като новата успешна българка с блестящо бъдеще в световното кино след ролята ѝ в хитовия сериал на Netflix „KITZ"

13:03, 15.04.2022
Aктрисата и модел Криста Чернева в „АРТ Детектив“ по БНТ 2

Тази събота (16 април) в предаването за култура и изкуство „АРТ Детектив“ на БНТ 2 от 19:30 ч., директно от световния моден подиум и канала на Netflix ще гостува младата красавица, която привлече интернационалните медийни погледи Криста Чернева.

Водещата на „АРТ Детектив“ Симона Кръстева, представя на зрителите на БНТ 2 подробности за изпълнението на Криста Чернева в успешния сериал на Netflix „KITZ", с който определено привлече вниманието на киноманите, а критиците заговориха за нея като за новото успешно българско момиче с блестящо бъдеще в световното кино.

Криста разказва пред водещата за предизвикателствата, вълненията, родствената ѝ връзка с киното и бъдещите и амбиции. Фамилната ѝ „обремененост" като дъщеря на двама любими актьори от близкото минало - София Кузева и Панчо Чернев, е само част от предопределението да стане актриса. От 14 годишна Криста е пред обектива и нейните снимки са на кориците на най-престижните модни списания. Но да бъдеш млад и красив днес не е достатъчно, нужна е упоритост, амбиция, харизма и чувствителност, които тя притежава и иска да развива, защото е „готова да покаже коя е Криста Чернева, встрани от определенията и сравненията". Криста разказва пред камерата на БНТ 2 как, за да спечели ролята на Пипа в сериала на Netflix, като 22 годишна студентка изминава дълъг път на кастинги. Първоначално ѝ дават изключително малко информация – едва две страници реплики, като така и не става ясно в какъв мащаб е готвеният проект с нейно учатие. Тъй като всичко по това време се провежда онлайн заради пандемията, така се случват и първите два кръга от подбора на актьорите. На живо в Берлин викат малцината, впечатлили продуцентите от Netflix, като в този „отбор“ попада и българката.

Гледайте „АРТ Детектив“ всяка събота от 19:30 ч. по БНТ 2!


Визитка на водещата:

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

За предаването:

В продължение на почти една година младите, творчески търсещи зрители на БНТ имаха възможност да се срещнат с проекти и събития, които обикновено остават извън обхвата на културните предавания – от археологически открития и реставрационни работи, през крипто изкуство и аукциони за произведения на изкуството, до тенденции и стилове в света на модата или дизайна на мебели.

Освен да информира, „Арт детектив” има амбицията да насочва вниманието към детайла и специфичното културно знание, да открива и показва модерния прочит на специалисти, да обогатява и разширява кръгозора на зрителите и да помага за формирането на лично отношение и вкус към изкуството.

Повече за предаването: https://bnt.bg/news/art-detektiv-304966news.html

Последвайте официалният You Tube канал на БНТ: https://www.youtube.com

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад