Александра Фейгин се класира за волната програма в Пекин

14:34, 15.02.2022
Александра Фейгин се класира за волната програма в Пекин

Българската състезателка Александра Фейгин се класира за волната програма в турнира по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин.

Дебютантката на подобен спортен форум изигра чиста кратка програма и заслужи 59.16 точки за изпълнението си по музиката от филма на Чарли Чаплин „Светлините на рампата“.

Въпреки контузията в коляното, тя успя да представи много добре програмата си и да продължи напред в индивидуалната надпревара, намирайки място в топ 24. 19-годишната Саша Фейгин претърпя операция в началото на сезона.

Състезанието в Пекин продължава.

„Съвсем спокойна излязох, не се притеснявах, което беше доста странно, атмосферата е такава и предразполага. Показах това, за което тренирах. Просто си казах, че най-сложното мина и сега трябва да покажа най-доброто от себе си, не заради някой друг, а заради мен. Исках най-после през този сезон да изиграя кратката програма. Надявам се да мога да се настроя отново за четвъртък, там вече е по-тежко, защото е волната програма, но се радвам, че успях да се класирам", сподели Александра Фейгин пред БНТ.

След 24-годишно прекъсване страната ни отново ще има своя представителка при жените на олимпийски игри. За последно София Пенкова представи България в Нагано през 1998 г.

Очаквайте подробности.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад