Ансамбълът се оттегли от Световното първенство

09:52, 26.10.2021
Ансамбълът се оттегли от Световното първенство

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световното първенство в Китакюшу, Япония. Новината съобщи Международната федерация по гимнастика (ФИГ) чрез публикация в Twitter.

Малко по-късно от българската централа потвърдиха лошата вест, уточнявайки, че причината е контузия на Лаура Траатс.

Гимнастичката ни е получила травма след проведените две тренировки в понеделник, а от медицинския щаб са решили, че няма да може да продължи.

Ето и съобщението от Българската федерация по художествена гимнастика:

Българският ансамбъл няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс! Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор!

Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбор е невъзможно!

Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!

За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс това трябваше да е последното състезание преди да сложат край на своите кариери.

Това означава, че България няма да може да участва в отборната надпревара на шампионата, който стартира утре, 27 октомври. В индивидуалното ще ни представят Боряна Калейн и Татяна Воложанина.

Илиана Раева: Докторът е категоричен, че Лаура не трябва да играе

Защо с ансамбъла няма резервна гимнастичка?

Финалите на Световното първенство ще се излъчват по БНТ 3. Състезанията за медалите на топка и обръч са утре от 13.10 часа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад