Антоанета Костадинова остана в подножието на медалите

От БНТ

07:40, 30.07.2021
Антоанета Костадинова остана в подножието на медалите

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Българската медалистка от Токио Антоанета Костадинова завърши в подножието на медалите на 25 метра пистолет на Игрите в Токио. Състезателката се класира на 4-о място в дисциплината с 28 точни изстрела. Антоанета Костадинова отпадна след престрелка с бронзовата медалистка Ксиао.

Битката за отличията започна в 8.00 часа и се излъчва на живо по БНТ 3.

Антоанета Костадинова се класира за финала с първи резултат от квалификациите, но за съжаление не успя да спечели втори медал в Япония. Тя вече има едно сребърно отличие от Олимпиадата – на 10 метра пистолет.

Другата ни представителка в дисциплината Мария Гроздева не успя да се класира за финала на 25 метра пистолет.

Олимпийска шампионка е рускинята Виталина Батарашкина, която спечели златото и на 10 метра пистолет.

Антоанета Костадинова за БНТ: Щастлива съм, особено с тези 0 точки

Антоанета Костадинова, която завърши на 4-о място на 25 метра пистолет, сподели за БНТ, че е изпълнила целта си – влизане на финал в дисциплината. Сребърната медалистка от 10 метра пистолет беше доволна от представянето си, независимо че остана в подножието на почетната стълбичка.

„Едва ли мога да кажа нещо, което вече да не съм казвала. Както предупредих, много ми се искаше да вляза на финала, това го постигнах, а това беше моята цел. Казах вече, че това е финал на късмета с тези правила. Безкрайно съм щастлива, че успях да стигна до 4-ото място особено с тази първа серия от 0 точки. Щастлива съм, защото само две петици не бяха така добри. Да, нямам медал от Световно първенство“, сподели Костадинова.

Състезанието започна много неубедително за българката, която в първата серия записа 5 неуспешни изстрела. След това обаче от последната позиция започна да се изкачва нагоре, за да се поздрави в крайна сметка с 4-ото място.

„Първо, да спрем с тези надежди, ако съм подготвена и имам ден, получават се нещата. Излишното напрежение не помага на състезателите, особено на такива, на които спокойствието и концентрацията трябва да бъдат запазени“, каза още състезателката.

„Проблемът на първата серия беше, че на пробната стрелба не успях да си намеря позицията. Цялата група беше на тясно и не закачаше тези 10,2. След това успях да коригирам... Но никой не знае какво ще се случи на следващата Олимпиада“, завърши българската медалистка на 10 метра пистолет.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад