Антон Киссе: Мъжете от 18 до 60 години не могат да напускат Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има напрежение сред населението. До последния момент имаше информация, че всичко е спокойно и че в близките часове няма да има военни действия, съобщи за "Денят започва" депутатът във Върховната рада на Украйна Антон Киссе.

От пет часа обаче във военните бази има взривове и това създаде напрежение сред хората. Народното събрание започва заседание, за да обсъди ситуацията. На него ще бъде обявена нашата позиция. Ще има изявление на говорителя на НС, с което ще уведомим нашите партньори и целия свят, допълни той.

На този етап не се предвижда мобилизация на населението. Нашите военни са готови. Президентът трябва да издаде указ за извънредно военно положение, каза още Антон Киссе.

Той заяви, че се държи връзка с българите в Украйна. На този етап има три семейства, които са изразили желание да се евакуират, но се подготвят да го направят сами. Границите са отворени и семействата могат да пътуват.

Киссе отбеляза, че единствено мъжете на възраст от 18 до 60 години временно не могат да напускат Украйна. Това решение е утвърдено от парламента.

Засега пари в банкоматите има, предвид големите опашки от хора, които искат да изтеглят парите си, допълни той.

Украйна има морална подкрепа, но засега проблемът трябва да бъде решен от нас самите, посочи той.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад