Президентът на Украйна Володимир Зеленски: Има ранени военни, в болниците е необходима кръв

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На първо място изключително важна е информационната мобилизация, това заяви в обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той определи ролята на журналистите като много важна, защото те ще покажат на хората къде е манипулацията и лъжата, както и къде какво се случва.

Нужна е мобилизация на бойния дух.

Искам да се обърна към всички граждани, към всички средства за масова информация, към всички честни украински медии да разпространяват информация как мощно се сражават нашите сили. Нашите военни се нуждаят от подкрепата на нашето население, посочи президентът Зеленски.

"Армията ни е мощна и нашето население е също една мощна армия. Въоръжените сили на Украйна водят тежки боеве, отбиват атаки в Донбас и в други райони на изток и на юг. Врагът е понесъл сериозни загуби и ще има още по-сериозни загуби, защото са навлезли на наша земя. Имаме ранени военни, в болниците е необходима кръв. Моля, присъединете се, станете донори на кръв", призова Зеленски.

Той допълни, че властите раздават оръжия на всички желаещи, които са в състояние да защитават украинския суверенитет.

    "Всеки който има боен опит и може да се присъедини към отбраната на Украйна, трябва незабавно да се яви в съответните центрове за мобилизация", каза Зеленски. Той добави, че Министерството на външните работи включва и ветераните в отбраната.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад