Коментатори: ЕС и САЩ са оперирани от опция оттук нататък и трябва да бъдат единни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да има единна позиция на ЕС и НАТО и лидерството трябва да бъде споделено. Дотук трябва да спрат и различните подходи спрямо Руската федерация. В последните няколко месеца бяхме свидетели на едно по-помирително отношение и по-внимателна дипломация от страна на ЕС, особено в лицето на Франция и Германия.

С оглед на поведението, което демонстрира Владимир Путин, ЕС и САЩ са оперирани от опция оттук нататък и трябва да бъдат единни, посочи международният анализатор Мартин Табаков.

Журналистът Огнян Дъскарев е категоричен, че основният виновник за ситуацията е Кремъл, това е нещо нечувано от Втората световна война насам. Вторият основен виновник обаче е слабият Запад, който се интересува много повече от климатичните промени, от мигрантските вълни. Най-слабата брънка, за съжаление, са САЩ.

Ако Тръмп беше президент, Путин нямаше да има смелостта да прави това, което сега прави, коментира той.  

Йордан Божилов от Софийски форум за сигурност изрази предположение, че руски войски навлизат в един коридор, който да обхване областите от Донецк, Луганск надолу към Одеса. Той попита дали това е краят на европейския наивитет? Това е ключовото в момента. Тук е отговорността на политиците на фона на разузнавателните данни, с които се разполага от месеци насам. За съжаление европейските политици до последно се надяваха, че ще може да се избегне настоящето развитие на ситуацията.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад