Българи тръгват за Украйна, за да приберат децата си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Адвокат Георги Георгиев е сред българите, които въпреки войната тръгват към Украйна днес. Съпругата му е украинка и двамата отиват там, за да приберат двете си деца - момиче на 15 години и момче на 13 години. Досега са чакали да завършат първия срок. Семейството се притеснява дали границите ще останат отворени и дали ще успеят да доведат децата си в България.

Георги Георгиев казва пред нашата камера:

Те се намират в Черновце, това слава Богу се намира в Западна Украйна, близо до румънската граница. Има смущения във връзките, мобилните връзки не са толкова редовни, интернетът прекъсва, но имаме в апартамента конвенционален телефон.

Много големи опашки има по банкоматите, по банките. Хората се запасяват с храни.
Войната както не я очакваш, войната влезе в моя дом. Тя утре може да влезе навсякъде. Слава Богу, че ние сме в България и в ЕС, това ни дава някаква сигурност.

Има проблеми с електрозахранването в някои места. Когато стана инвазията в Донецка и Луганска област, знаехме от първата минута - съпругата ми има роднини в Луганск. Следим доколкото можем. Други наши приятели от Днепропетровск ние им казахме, че войната е почнала и докато им обяснявахме при тях избухна ракета. Искаха да напуснат, но президентът обяви военно положение и те общо взето си стоят на място.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад