Владимир Чуков: Путин е обявил война не само на Украйна, а на т.нар. Колективен запад

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Преди около месец бяха очертани следните параметри - десетки хиляди убити, но бежанските колони се изчисляваха на над половин милион души. Сега може би цяла Източна Украйна ще бъде окупирана", каза в "Денят започва" по БНТ Владимир Чуков, специалист по Близкия изток.

"Отхвърлях възможността за подобен тип действия до момента, в който Путин произнесе една параноична реч, която беше пътна карта. Това, което той каза, сега се изпълнява в момента", каза Чуков.

И допълни, че това, което го е шокирало, е била заканата за онези, които са предотвратили акцията на руски спецслужби в Одеса.

"Путин каза, че ще ги намери, което означава ние ще дойдем", коментира Чуков.

"Това, което силно ме тревожи, е, че Путин е нарекъл украинското правителство "неонацисти", отрече съществуването на украинска държава и реално ще направи всичко, тези, които управляват и са демократично избрани, да изчезнат", смята Чуков.

Важно е и предупреждението на Запада да не им помагат.

Чуков допълни, че Путин най-вероятно ще свърже Беларус, Донецк, Луганск и Крим.

"Крим, който върви със Сирия, върви с маневрите в сирийски териториални води. Виждате една огромна линия, на която той е обявил война. Не само на Украйна. Той е обявил война на т.нар. Колективен запад", смята Владимир Чуков.

 

"Русия по всяка вероятност ще се стреми към завземане на територии - това означава военни действия", коментира Йордан Божилов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад