Бойко Борисов: Войната е факт, ние настояваме да бъдем единни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Както и да се опитвата да наричат това, което се случва сега - военна операция, инвазия, това си е война, заяви на брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов. Посочи, че изявленията на правителството са в правилна посока, но Народното събрание не може да излезе с обща декларация, защото две партии искат в нея да не пише думата санкции и подчерта, че е предупредил депутатите от тяхната парламентарна група да не приемат такава декларация, ако в нея не присъства тази дума. 

Припомни, че са положени огромни усилия да не се стигне до този конфликт от страна на световните лидери и да се запази в рамките на политиката и Минските споразумения. 

"Войната е факт. И ние настояваме не само да се приеме декларация, а да бъдем много единни", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов призова да се използва целия експертен потенциал на държавата и да се направи план по темите лекарства, горива, торове.

"България още няма план. Нула. Днес трябва да демонстрираме единство, не само с декларация, а по всички теми - чугун, машиностроене, строителство, хранителновкусова промишленост, ако внасяме оттам", каза той.

ГЕРБ предлага също да се направи коридор и всички българи - само в Одеска област живеят над 130 00 българи - да им облекчим идването у нас. Стотици партийци са предложили да приемат хора в своите домове, ако има бежанска вълна, каза Борисов.

Той призова още дипломацията да продължи.

Предлагаме подкрепа и единство на нацията, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Вижте целото изявление във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад