Арх. Пламен Мирянов гостува в подкаста на БНТ „ART Детектив“

14:03, 30.04.2021
Арх. Пламен Мирянов гостува в подкаста на БНТ „ART Детектив“

Симона Кръстева и гостът ѝ разговарят за архитектурата, връзката ѝ с околната среда, новостите в екологичното строителство и едно културно събитие-феномен - концерт в пещера

След интригуващото начало на новия подкаст на БНТ, посветен на изкуството и културата - „ART Детектив“ с първи гост откривателя на Мария Бакалова - Юлиян Костов, този петък /30 април/, поредицата продължава с темата за архитектура, иновации и значението им за околната среда.

На Разпети петък водещата Симона Кръстева разговаря с архитект Пламен Мирянов, който разказва за архитектурата и връзката ѝ с околната среда, както и за новостите в екологичното строителство. Динамичното интервю започва в парк „Врана”, а пътешествието в разговора ще отведе водещата и госта ѝ и до катедралата „Света Неделя”. Арх. Пламен Мирянов споделя и за предстоящия благотворителен концерт, който организира на 15 май на Божи мост. Културното събитие е посветено на Възкресение Христово и Празника на на българската азбука, просвета и култура на 24 май и ще бъде абсолютен феномен, защото никога до сега не се е правил концерт в пещера.

„ART Детектив“ е достъпен за слушане в официалните подкаст канали на БНТ, но и за гледане в You Tube канала на обществената медия. Всеки петък, водещата Симона Кръстева и гостите ѝ говорят за съвременна култура, поезия, музика, архитектура, визуални изкуства и ролите, които те играят в нашето общество. От актуални новини и вътрешни прозрения, до изложби и събития по целия свят, с помощта на специални гости, „ART Детектив“ подбира големите истории на света.

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

Слушайте епизод 2 на „ART Детектив“ с арх. Пламен Мирянов ТУК

Гледайте епизод 2 на „ART Детектив“ с арх. Пламен Мирянов ТУК

Всички епизоди на поредицата „ART Детектив “ са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, в подкаст и YouTube каналите на БНТ .


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад