България приема Сърбия в мач от квалификациите за Евро 2024

Мачът България - Сърбия ще бъде предаван пряко по БНТ 1 и БНТ 3. Студиото започва в 21:00 ч

20:04, 20.06.2023
България приема Сърбия в мач от квалификациите за Евро 2024

България приема Сърбия в мач от квалификациите за Евро 2024. Срещата на "Хювефарма Арена" в Разград започва в 21:45 часа и ще бъде ръководена от англичанина Крейг Поусън.

"Лъвовете" имат една точка от три мача, докато съперникът е лидер в групата с 6 точки от две срещи.

Българските национали не успяха да победят Литва в събота, въпреки че играха с човек повече от 17-та минута. Със стихийни и неразчетени действия в атака селекцията на Младен Кръстаич стигна само до 1:1. Попадението на Марин Петков от Левски е единственото за трикольорите досега в кампанията. Срещу фаворита в групата, който участва на последните две световни първенства, обаче съвсем няма да бъде толкова лесно, колкото срещу литовците.

"Когато няма резултати, има натиск. Липсват ни само резултати, особено срещу Черна гора и Литва. Сърбия има своите проблеми и слаби точки, които ние можем да използваме. Този млад отбор трябва да действа с повече енергия и да използва своите възможности. Моето желание е да победим. Важното е да си свършим работата. Надявам се България да запише най-добрия резултат", коментира националният селекционер Младен Кръстаич пред журналистите в Разград.

"Нормално е Сърбия да е фаворит, според това с какви футолисти разполагат. Ние ще излезем да изпълним указанията, които нашият треньор иска, тактически трябва да бъдем безпогрешни срещу такъв отбор и ще гледаме да се представим по най-добрия начин и да вземем трите точки. Излизаме за победа, ще дадем всичко от нас, да се надяваме, че ще постигнем добър резултат", коментира пред БНТ Ивайло Чочев.
Сърбия изигра контрола на неутрален терен във Виена срещу Йордания и записа трудна победа с 3:2.

"Плавите", водени от легендата Драган Стойкович, обаче бяха без редица от най-силните си футболисти.

"Няма никакви новини около отбора. Идваме в добро състояние в Разград, радваме се, че ще играем на този добър стадион, на прекрасен терен. Благодаря на Бога, че всички са здрави. Ще излезем с отбора, който може да спечели този двубой. Няма да подценим никого, имам голям респект към вашия отбор. Млад отбор, който иска да се доказва", обяви Стойкович преди мача с България.
В състава на гостите няма да видим Лука Йович от Фиорентина, Александър Митрович от Фулъм и Душан Влахович от Ювентус. Няма ги още Алекса Терзич от "Ла Виола", Милош Велкович от Вердер Бремен и крилото на Торино Неманя Радонич.

"Излизаме с респект срещу България. Вашият отбор има Десподов, Чочев, Делев, Илиев, Груев - сериозни играчи. Който ги подцени, ще има проблеми. За нас не е проблем един час по-рано или по-късно да започне срещата. Младен Кръстаич е мой добър приятел. За първи път се изправям срещу сърбин, ще бъдем фокусирани върху нашия съперник. След мача пак ще бъдем приятели", каза още селекционерът на Сърбия.
При победа в Разград Сърбия ще увеличи актива си на върха на девет точки от три мача - до този момент те не са допуснали гол. Дотук, без да показват пълния си потенциал, те надиграха първо Литва с 2:0 на стадион "Райко Митич" в Белград, а после и Черна гора като гости с 1:0.

Загуба ще изпепели тотално шансовете на нашите за нещо по-сериозно в кампанията, а по същото време Унгария ще пробва да дръпне с три точки пред Черна гора. Маджарите приемат Литва в Будапеща.

Младен Кръстаич пред БНТ преди мача със Сърбия: Невинаги фаворитите побеждават

Мачът България - Сърбия ще бъде предаван пряко по БНТ 1 и БНТ 3. Студиото започва в 21:00 ч.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад