Белинда Бенчич е новата олимпийска шампионка в тениса

18:42, 31.07.2021
Белинда Бенчич е новата олимпийска шампионка в тениса

Швейцарката Белинда Бенчич спечели златния олимпийски медал в женския тенис, след като във финалния мач победи чехкинята Маркета Вондрушова със 7-5, 2-6, 6-3.

Финалната битка при дамите в "Ариаке Тенис Парк" продължи 2 часа и 28 минути, а Бенчич демонстрира нужното търпение, за да стигне до успеха.

Така тя осигури първи медал на страната си от женския турнир на сингъл в историята на Олимпийските игри, след като голямата Мартина Хингис така и не спя да го стори.

Освен това, Бенчич запази шансовете си за златен дубъл в Токио, тъй като утре, заедно с Виктория Голубич, ще играе във финала на женските двойки срещу Барбора Крейчикова и Катержина Синякова от Чехия.

Вондрушова пък ще трябва да се задоволи със среброто, въпреки че водеше с пробиви във всеки един от сетовете.

По-рано днес пък Елина Свитолина спечели бронзовият медал след успех срещу Елена Рибакин от Казахстан.

Бенчич влезе по-добре в срещата и първа проби за аванс от 2-0, но Вондрушова на свой ред отговори с два поредни брейка, за да излезе напред при 3-2. Швейцарката изравни за 3-3, а в решаващия дванадесети гейм проби отново, взимайки първия сет след 7-5.

Втория обаче премина изцяло под диктовката на чехкинята, който осъществи два брейка по пътя към успеха си с 6-2.

Третата част започна с четири пробива в първите шест гейма, след които резултатът беше 3-3. В осмия гейм Бенчич проби за 5-3 и получи правото да сервира за златния медал. Вондрушова не се предаде и стигна до три брейкбола, но швейцарката отрази всеки един от тях и при втория си мачбол сложи точка на спора.

За Швейцария това е второ златно отличие в рамките на деня, след като по-рано Нина Кристенсен стана олимпийска шампионка в дисциплината 50 метра пушка три позиции.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад