Биатлонистът Владимир Илиев завърши на 25-о място в преследването

14:07, 13.02.2022
Биатлонистът Владимир Илиев завърши на 25-о място в преследването

Българският биатлонист Владимир Илиев се класира на 25-о място в преследването на 12.5 километра на Олимпийските игри в Пекин.

Той допусна 7 грешки в стрелбата и остана на 4:33.8 минути от лидера, въпреки доброто си бягане в заключителната част от надпреварата. Все пак Владимир Илиев успя да се придвижи напред в класирането, след като тръгна от 31-а позиция.

Останалите двама българи в тази дисциплина останаха извън топ 50. Благой Тодев завърши на 53-о място с 6 грешни стрелби, а Антон Синапов е 55-и със 7 наказателни обиколки.

„Чувствах се много добре, имах малък проблем с пушката, на легнал имах сериозен проблем с вятъра, но на прав нещо като замръзване имаше на пушката. Чувствах се много добре днес. Мисля, че последната ми обиколка е показателна, че започвам да подобрявам състоянието си. Аз самият не успях днес, но ще гледаме напред. Това е моето бягане днес, когато съм във форма. За съжаление, почти свършиха Олимпийските игри“, сподели пред БНТ Владимир Илиев.
Биатлонистът ни сподели още, че функционално вече се чувства много по-добре в Джъндзякоу, за разлика от предишните стартове.

„Малко закъсняхме с формата, може би. Имаме щафета, която е важна. Там вече защитаваш цветовете на държавата и отговорността е по-голяма“, каза още Илиев.
Олимпийското злато спечели Кентан Фийон-Майе от Франция, който не направи нито една грешка в стрелбата и успя от втората си позиция да спечели първото място. Той измина дистанцията за 39:07.5 минути.

Среброто е за Тарей Бьо от Норвегия, а бронзовото отличие отиде при представителя на Руския олимпийски комитет Едуард Латипов.

За мъжете предстои щафета на 4х7.5 км във вторник, 15 февруари, от 11:00 часа българско време.

В преследването на 10 километра при жените по-рано днес Милена Тодорова остана на 31-о място и не успя да намери място в масовия старт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад