Биатлонистите ни останаха извън топ 40 на 20 километра

12:30, 08.02.2022
Биатлонистите ни останаха извън топ 40 на 20 километра

Тримата български биатлонисти, които взеха участие в индивидуалната надпревара на 20 километра на Олимпийските игри в Пекин, не успяха да покажат пълните си възможности и останаха извън топ 40 в крайното подреждане.

С най-предно класиране от нашите състезатели е Димитър Георджиков, който завърши на 41-о място на 5,06 минути след победителя и с 2 грешки в стрелбата.

На 61-а позиция се нареди Владимир Илиев (+6,50 минути, 5 грешки), а Антон Синапов завърши на 85-о място (+10.00 минути, 6 грешки) от 92 биатлонисти.

Олимпийски шампион е французинът Кантен Фийон-Майе, който взе дистанцията за 48:47.4 минути, с два пропуска в стрелбата.

Сребърен медалист е представителят на Беларус Антон Смолски (+14,8 секунди; 0 грешки). Бронзовото отличие отиде при норвежеца Йоханес Бьо (+31,1 секунди; 2 грешки).

Владимир Илиев сподели след края на състезанието, че не се чувства добре чисто функционално, което отдава на високата надморска височина, на която се провеждат надпреварите в биатлона в Джъндзякоу.

„Тежко начало. Две грешки, които не знаех къде отидоха и се разколебах, защото предишните дни на стрелбата всичко беше наред. Явно вятърът много рязко се мени и не успях да се справя. Повече ме безпокои функционалната ми форма, толкова слабо никога не съм бягал. Имахме опасения тук за височината, може би днес и аз бях от тези хора, на които им влияе височината, Трябва да анализираме, но това не е оправдание. Чувствам се уверен в стрелбата, тренировките го показваха“, сподели Илиев.
Антон Синапов не остана доволен от стрелбата, която проведе. Той допусна 6 грешки на огневия рубеж.

„Много ми се отразява надморската височина, доста бягане за бягане и за стрелба. Много е сложно, особено в последните две обиколки, заради студеното време. Условията са трудни за бягане, отрази ми се това и в стрелбата. За себе си трябва да си извасдя изводи за стрелбата и да коригирам грешките си. През целия сезон показвам несигурност от позиция легнал, въпреки че през годините това беше моят коз, това не е моята стрелба сега“, каза Антон Синапов пред БНТ.


Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад