БНТ 2 отбелязва 151 години от рождението на Гоце Делчев

Обществената телевизия чества годишнината на националния герой с филма „Още ли бродиш, Делчев войвода!“ на 4 февруари от 18:30 ч.

БНТ 2 отбелязва 151 години от рождението на Гоце Делчев

На 4 февруари 2023 г. се навършват 151 години от рождението на един от най-легендарните революционери в българската история Гоце Делчев. БНТ 2 ще отбележи годишнината на националния герой като излъчи филма „Още ли бродиш, Делчев войвода!“ от 18:30 ч.

Зрителите ще видят уникални кадри, свързани с подвига и съдбата му, ще научат малко известни факти за пренасянето на тленните му останки след гибелта му в село Баница, ще усетят почитта, която получава от обикновените хора в селата и градовете, през които преминава процесията с мощите му на път за Скопие. Авторите на филма разкриват скритото послание за странстването на мощите на Гоце Делчев в три балкански държави.

Документалният филм на БНТ Благоевград "Още ли бродиш, Делчев войвода!" е посветен на живота, борбата и героичната смърт на Гоце Делчев. Историята пази уникални кадри от събитията и дейността на големия български революционер, водач и идеолог на Българските македоно-одрински комитети. Сценаристи на филмовата лента са Красимир Кушев и Валери Яков, режисьор е Валери Яков, оператор е Любен Пенков, композитор - Петьо Кръстев и консултанти са Андрей Пантев и Михаил Неделчев.

Не пропускайте филма за водача и идеолог на Българските македоно-одрински комитети „Още ли бродиш, Делчев войвода!“ на 4 февруари от 18:30 ч., само по БНТ 2!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад