БНТ и националната държавна телевизия на Хашемитско кралство Йордания с междукултурно сътрудничество

18:19, 05.09.2023
БНТ и националната държавна телевизия на Хашемитско кралство Йордания с междукултурно сътрудничество

Генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков се срещна с Негово Превъзходителство проф. д-р Хасан Ал Бармауи – почетен консул на Хашемитско кралство Йордания в България и Мустафа Ал-Риалат – главен редактор на най-голямата държавна медия под егидата на Краля на Йордания – вестник "Ад-Дустур".

Срещата, на която взеха участие и експертите по Близкия Изток, арабските страни и Африка – Анастас Терзобалиев и Михаил Аргатски, които неуморно и с целия си професионализъм работят за възстановяването на българо-арабските отношения, се състоя на 5 септември 2023 г. в сградата на Българската национална телевизия.

На срещата бяха обсъдени възможностите за междукултурно сътрудничество между двете медии, както и подписването на официален меморандум между г-н Емил Кошлуков и националната държавна телевизия на Хашемитско кралство Йордания за обмен на информация, предавания, документални и игрални филми, продуцирани от Българската национална телевизия, който ще допринесе и за положителен ръст в областта на туризма, икономиката, енергетиката, както и преките чуждестранни инвестиции в България.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад