БНТ излъчва на живо церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция – България

Българската национална телевизия е официален медиен партньор и ще покаже събитието на 1 октомври пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 4

16:31, 29.09.2022

На 1 октомври, събота, Българската национална телевизия ще излъчи на живо от Националния дворец на културата официалната церемония по въвеждане в търговска експлоатация на интерконектора Гърция – България. Специалното студио с водещ Георги Любенов започва в 10:20 ч. в ефира на БНТ 1 и БНТ 4.

Българската национална телевизия е официален медиен партньор на това безпрецедентно международно събитие, чийто домакин е президентът Румен Радев, който ще посрещне в София председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президента на Азербайджан Илхам Алиев, президента на Република Сърбия Александър Вучич, президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис и министър-председателя на Румъния Николае Чука.

В церемонията ще вземе участие и служебният министър-председател на Република България Гълъб Донев.

Ексклузивни гости на водещия Георги Любенов в Специалното студио на Българската национална телевизия на 1 октомври ще бъдат Деница Златева – изпълнителен директор на „Булгаргаз“ и Владимир Малинов – изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“.

Церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция – България гледайте на живо и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в официалния сайт на обществената телевизия BNT.BG, в новинарския сайт BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS, както и чрез лайв стрийм в официалната страница на БНТ и официалната страница на BNTNEWS.BG във Facebook.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад