БНТ излъчва поредицата „Златният път на нежността“, посветена на художествената гимнастика в България

Гледайте трета част от поредицата посветена на успехите българската художествена гимнастика на 4 септември по БНТ 1

Документалният филм в три части „Златният път на нежността“, създаден по повод 70-годишнината на художествената гимнастика в България, ще бъде излъчен в три поредни недели по БНТ 1. Зрителите ще могат да гледат поредицата на 21 август от 18:15 часа, на 28 август от 18:20 часа и на 4 септември от 19:00 часа.

С филма на режисьора Йоанна Капанова БНТ ще зарадва почитателите на художествената гимнастика непосредствено преди началото на Световното първенство в София, което обществената телевизия ще излъчи между 14 септември и 18 септември.

„Златният път на нежността“ проследява историята на художествената гимнастика в България, като това почти непосилно предизвикателство приема легендата на телевизионната журналистика у нас Вера Маринова. Двукратна световна шампионка и дългогодишен коментатор в БНТ, тя разказва за всички емблематични мигове през изминалите 70 години – от зародиша на този спорт у нас, през републиканското първенство през 1952 г. в Бургас, до олимпийската титла на ансамбъла в Токио през лятото на 2021 г.

Документалният филм включва кадри от Златния фонд на БНТ, който съхранява триумфалните моменти на българските гимнастички, и представя интервюта с имена като Жулиета Шишманова, Юлия Трашлиева, Илиана Раева, Мария Петрова и други.

Гледайте „Златният път на нежността“ в три поредни недели – на 21 август, 28 август и 4 септември по БНТ 1


„Златният път на нежността“ в програмата на БНТ 1:

Гледайте "Златният път на нежността" - първа част (пълен запис)
Гледайте "Златният път на нежността" - втора част (пълен запис)
Очаквайте "Златният път на нежността" - трета част на 4 септември, 19:00 ч.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад