БНТ излъчва световното първенство по плуване в 25-метров басейн

Обществената медия ще даде възможност на зрителите да следят шампионата в две платформи – БНТ 3 и bntsport.bg от 13 до 18 декември

14:00, 13.12.2022
БНТ излъчва световното първенство по плуване в 25-метров басейн

Българската национална телевизия ще предава пряко състезанията от световното първенство по плуване в 25-метров басейн. Надпреварата ще се проведе в австралийския град Мелбърн от 13 до 18 декември. Любителите на плувните спортове ще могат да се насладят на изявите на най-големите звезди сред „сините коридори“, които ще се борят за 48 комплекта медали.

България ще бъде представена от 10 състезатели /8 мъже и 2 жени/. Антъни Иванов ще се бори за място сред най-добрите в коронните си дисциплини 100 и 200 м бътерфлай. Йосиф Миладинов ще заложи на спринтовите 50 м бътерфлай и 100 м съчетано. Калоян Левтеров /гръб/, Калоян Братанов /съчетано плуване/, Тонислав Събев /бруст/, Даниел Нанков /спринтови дисциплини в свободен стил/ и Йордан Янчев /дълги дисциплини в свободен стил/ ще участват в по 2 индивидуални дисциплини. Юношата Петър Мицин ще плува на 200 м св.ст.

При дамите Диана Петкова ще предизвика себе си в 4 дисциплини – 50 и 100 м св.ст., 50 м бруст и 100 м съчетано, а Габриела Георгиева ще стартира на 100 и 200 м гръб. Наличието на състезатели във всички стилове позволява стартирането в голям брой щафети, като квартети на България ще има в пет от отборните надпревари.

Сайтът bntsport.bg ще даде възможност на най-ревностните почитатели на плуването да наблюдават пряко ранните сесии, които заради часовата разлика са с начало 2:00 ч. В синтезиран вариант телевизионните зрители ще могат да видят българското участие в сериите всеки ден от 10:00 ч. по БНТ 3, а от 10:30 ч. ще могат да наблюдават в директно излъчване полуфиналите и финалите в дните от вторник до неделя.

Спортно-развлекателният канал на обществената медия БНТ 3 продължава както през цялата 2022 г. да прави зрителите си преки свидетели на едни от най-големите събития в света на спорта. През изминаващата година по БНТ 3 бяха излъчени Зимните олимпийски игри, световното първенство по футбол, световните и европейски шампионати по плувни спортове, художествена гимнастика и борба, европейските шампионати по лека атлетика, баскетбол, спортна гимнастика, джудо, конен спорт, световните купи по ски-алпийски дисциплини и сноуборд, срещите на националния отбор по футбол.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад