БНТ представи филма "Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" на официална премиера

Най-новият проект на обществената телевизия ще бъде излъчен на 20 април, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

16:53, 19.04.2022
БНТ представи филма "Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" на официална премиера

На 18 април (понеделник) се състоя официалната премиера на научнопопулярния филм "Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" Проектът е финансиран от Българската национална телевизия, която стои и зад реализацията му съвместно с Българското египтологическо общество в България. Телевизионната премиера на филма ще бъде на 20 април (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1.

"Благодаря на генералния директор на Българската национална телевизия г-н Кошлуков за възможността да направим съвместно този красив проект, да се запозная с тези прекрасни хора – учени египтолози, за да пропътуваме едно далечно разстояние от бъдещето към древността", каза режисьорът на филма Станислав Терзиев-Стенли.

"Преди всичко, искам да благодаря лично на г-н Кошлуков, без който всичко това нямаше да се случи. Благодаря също на Негово Превъзходителство посланика на Арабска република Египет г-н Халид Емара", каза доц. д-р Теодор Леков от Българския институт по египтология към Нов български университет, ръководител на българската археологическа мисия в Луксор, Египет и сценарист на филма.

БНТ благодари специално за включването и участието в проекта на проф. д.и.н. Сергей Игнатов, директор на Българския институт по египтология към Нов български университет, и доц. д-р Емил Бузов. Както и на операторите Кристиан Спасов и Владислав Петров и на режисьора по монтажа Ара Хугасян.

За проекта е оказано съдействие от Посолството на Република България в Кайро, Египет, Негово Превъзходителство посланик г-н Деян Катрачев и Посолство на Арабска република Египет в София, България Негово Превъзходителство посланик г-н Халид Емара.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а филмът "Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Гледайте премиерата на филма ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет“ на 20 април (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад