БНТ представи специална прожекция на филм за Цветана Манева

Биографичният филм „Сцени от един вдъхновяващ живот" ще се излъчи на 7 декември от 21:00 ч. по БНТ 1

БНТ представи специална прожекция на филм за Цветана Манева

На 2 декември (петък), обществената телевизия представи предпремиерно документалния филм за обичаната Цветана Манева. „Сцени от един вдъхновяващ живот" проследява цялата кариера на актрисата от първата до последната ѝ роля на театралната сцена, както и най-значимите образи, изиграни от Цветана Манева на големия екран. Тя споделя за най-важните личности, белязали живота ѝ, за събитията, решенията, сбъднатите и несбъднати мечти.

Филмът за Цветана Манева ще се излъчи по БНТ 1 на 7 декември (сряда) от 21:00 ч. „Сцени от един вдъхновяващ живот“ е поредният интригуващ филм, който талантливият Димитър Шарков прави за документалната поредица „БНТ Представя“. Той има дългогодишен опит като режисьор в БНТ и е носител е на много международни награди от телевизионни фестивали. Режисьор е на редица новогодишни програми, музикални постановки, телевизионен театър и документални филми. По лентата за Цветана Манева работи заедно с оператора Николай Илиев и монтажиста Васко Иванов.

„Искам да благодаря на екипа на „БНТ Представя“ за този изключително успешен сезон и да благодаря на Цветана Манева за доверието, защото знаем, че БНТ в годините назад е пазител на визуалната памет за редица български легенди, но днес ние нямаме монопол върху историите на хората, нямаме единствения ключ, който отваря вратата към душата на всяка популярна личност, която искаме да покажем, затова още веднъж благодаря на г-жа Манева, че ни допусна до своя свят.“, каза Антон Андонов – член на Управителния съвет на БНТ.

„Аз наистина мисля, че „БНТ Представя“ е най-успешният проект на БНТ в последно време. Аз съм работил по много филми от тази поредица, но най-вълнуващ беше този с Цветана Манева. 63-та година Цветана Манева снимаше филм в Търново, в моя роден град и от тогава до сега аз съм влюбен в нея.“ – сподели режисьорът на филма Димитър Шарков.

„Усмихвайте се – няма друг начин и всичко ще е наред. Хубаво е да си млад и ако ние даряваме младите с повече доверие, с повече уважение към това, което мислят и се опитват да направят, може би ще помогнем да успеят. И не гледайте старите хора снизходително, говоря на младите, това е вашето бъдеще. В мое лице – брутално!“ – голямата Цветана Манева.

Гледайте филма за Цветана Манева „Сцени от един вълнуващ живот“ на 7 декември 2022 г. от 21:00 ч. по БНТ 1

Фотограф: Десислава Кулелиева

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад