БНТ представи специална прожекция на филма за Георги Мамалев

Биографичният филм „С усмивка в живота“ на режисьора Олег Ковачев, разказва за незабравимите роли на сцената, пред камерата и в живота на големия Георги Мамалев

13:11, 06.10.2022
БНТ представи специална прожекция на филма за Георги Мамалев

БНТ представи със специална премиерна прожекция документален филм, част от поредицата „БНТ Представя“ за големия актьор Георги Мамалев „С усмивка в живота“. На премиерата най-важният гост беше именно неподправения Георги Мамалев, заедно с цялото му семейство.

„Утре няма да ни има. Ще дойдат нови поколения, но трябва да знаят кой е Жоро Мамалев. Това, което са направили в театъра, в киното, в изкуството, ще остане. Това е техният паметник и ние трябва да пазим спомена за тези хора, защото нацията се изгражда от шепа души. Този е сред тях“ - каза генералния директор на БНТ, Емил Кошлуков по време на премиерата на документалния филм за Георги Мамалев.

„Благодаря на Българската национална телевизия, на Емил Кошлуков, на Олег Ковачев и на целия екип, радвам се, че реализираха този филм и си спомням първото ми участие в телевизията, още през студентските ми години. Животът ми мина в тази телевизия. Показвайте още, г-н Кошлуков, има много талантливи и готини български творци, нека да ги вижда българския народ, тези свои щастливи лица“ – сподели големият актьор Георги Мамалев.

Гледайте целия филм за Георги Мамалев „С усмивка в живота“ на https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-georgi-mamalev-s-usmivka-v-zhivota-310352news.html

„БНТ Представя" е портретна документална поредица, която започва през 2020 г. От тогава до днес, зрителите се срещат с някои от най-емблематичните имена на българската история, духовност и култура. Авторите използват уникален архив от Златния фонд на БНТ, вълнуващи изповеди, пътешествие из богатия творчески път на най-известните български актьори, режисьори, музиканти, писатели и други.

Повече за предаването: https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-284010news.html

Facebook official®: https://www.facebook.com/BNTpresents

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад