БНТ представи специална прожекция на филма за Георги Мамалев

Биографичният филм „С усмивка в живота“ на режисьора Олег Ковачев, разказва за незабравимите роли на сцената, пред камерата и в живота на големия Георги Мамалев

БНТ представи специална прожекция на филма за Георги Мамалев

БНТ представи със специална премиерна прожекция документален филм, част от поредицата „БНТ Представя“ за големия актьор Георги Мамалев „С усмивка в живота“. На премиерата най-важният гост беше именно неподправения Георги Мамалев, заедно с цялото му семейство.

„Утре няма да ни има. Ще дойдат нови поколения, но трябва да знаят кой е Жоро Мамалев. Това, което са направили в театъра, в киното, в изкуството, ще остане. Това е техният паметник и ние трябва да пазим спомена за тези хора, защото нацията се изгражда от шепа души. Този е сред тях“ - каза генералния директор на БНТ, Емил Кошлуков по време на премиерата на документалния филм за Георги Мамалев.

„Благодаря на Българската национална телевизия, на Емил Кошлуков, на Олег Ковачев и на целия екип, радвам се, че реализираха този филм и си спомням първото ми участие в телевизията, още през студентските ми години. Животът ми мина в тази телевизия. Показвайте още, г-н Кошлуков, има много талантливи и готини български творци, нека да ги вижда българския народ, тези свои щастливи лица“ – сподели големият актьор Георги Мамалев.

Гледайте целия филм за Георги Мамалев „С усмивка в живота“ на https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-georgi-mamalev-s-usmivka-v-zhivota-310352news.html

„БНТ Представя" е портретна документална поредица, която започва през 2020 г. От тогава до днес, зрителите се срещат с някои от най-емблематичните имена на българската история, духовност и култура. Авторите използват уникален архив от Златния фонд на БНТ, вълнуващи изповеди, пътешествие из богатия творчески път на най-известните български актьори, режисьори, музиканти, писатели и други.

Повече за предаването: https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-284010news.html

Facebook official®: https://www.facebook.com/BNTpresents

Акценти
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад