БНТ придоби правата за безплатно ефирно излъчване на Зимните и Летните олимпийски игри

Благодарение на партньорството с Дискавъри, българските зрители ще могат да гледат 110 часа от Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 в ефира на БНТ 3 през февруари

13:00, 10.11.2021
БНТ придоби правата за безплатно ефирно излъчване на Зимните и Летните олимпийски игри

Българска национална телевизия придоби изключителните права за безплатно ефирно излъчване на Олимпийските игри. Ръководството на обществената медиа сключи договор за партньорство с Discovery, в резултат на което придоби права за безплатно ефирно излъчване на Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин и Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. С подписаното споразумение, БНТ продължава традицията от 1964 г. да излъчва с висококачествен сигнал и безплатно за българските зрители най-големия спортен форум в света.

От 4 до 20 февруари 2022 г. зрителите ще гледат на живо в ефира на БНТ преки предавания и ежедневни студийни програми от Зимните олимпийски игри 2022 в Пекин. Предстоящите игри ще превърнат китайската столица в първия град - домакин на зимни и летни олимпийски игри. 110 часа оригинална продукция ще бъдат излъчени по БНТ 3, с основен акцент върху състезанията на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини, а част от състезанията ще бъдат излъчвани и по БНТ 1.

Очаква се България да има между 15 и 20 спортисти на Зимните олимпийски игри 2022 в Пекин. За момента България има представители в дисциплините биатлон, ски алпийски дисциплини, ски бягане, ски скок, сноуборд и фигурно пързаляне. Надежди за добро класиране и място в първите 20 имат Алберт Попов /ски алпийски дисциплини/, Радослав Янков /сноуборд/, Владимир Илиев /биатлон/, Милена Тодорова /биатлон/. Александра Фейгин /фигурно пързаляне/ и Владимир Зографски /ски скок/. Шанс за спечелването на олимпийски квоти до средата на януари имат и състезателите в дисциплините шейни и шортрек.

Дискавъри запазва платените права за Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 и Олимпийските игри в Париж 2024, включително достъпа до всеки момент на Игрите на своите дигитални платформи.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад