БНТ променя програмата си в памет на писателя Антон Дончев

19:03, 20.10.2022
БНТ променя програмата си в памет на писателя Антон Дончев
Снимка: Снимка: БГНЕС

Българската национална телевизия променя програмата си в памет на академик Антон Дончев. Тази вечер, 20 октомври (четвъртък), БНТ 1 от 22:00 ч. ще излъчи избран епизод от документалната поредица „БНТ представя“ с филм за Антон Дончев - „Въпросите на сфинкса“. Филмът разказва за писателя и общественик, чиито книги са принос към българското самосъзнание и имат своето почетно място в световното наследство. Камерата на документалната поредица следва писателя в деня, в който той отбелязва своя 90-ти юбилей и неговите размисли, чувства и спомени през очите на режисьора Николай Василев.

На 22 и 23 октомври (събота и неделя), БНТ 1 ще излъчи екранизацията на емблематичния роман на писателя „Време разделно“, след късната информационна емисия „По света и у нас“. В неделя и предаването „Извън играта“ с водещ Люба Пашова от 18:15 ч. ще излъчи епизода с едно от последните интервюта на Антон Дончев.

За да почете паметта на писателя, БНТ 2 ще излъчи днес, 20 октомври, в 20:00 часа документалния филм „Разговор с рицар“. А в неделя от 16:30 ч. филма „От другата страна на огледалото“, който е по сценарий на Антон Дончев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад