БНТ с четири награди от Съюза на българските журналисти

10:00, 20.11.2023
БНТ с четири награди от Съюза на българските журналисти

Българската национална телевизия е наградена с четири отличия на Годишните награди за творчески постижения на Съюза на българските журналисти. Тази година обществената телевизия имаше честта да бъде домакин на събитието.

Репортерите на „По света и у нас“ Татяна Йорданова и Тереза Кънчева са отличени за скандалните си разкрития по време на местните избори.

„Наградата, която получихме, е дуетна, но всички ние знаем, че зад такъв материал стои хор от професионалисти“, каза Татяна Йорданова.

„Тази награда е едно признание за всички нас, освен за мен и за Татяна, и за целия екип, който работи по тази тема“, каза Тереза Кънчева.

Победител в категорията „Кореспондент на централна медия“ е Николай Райшинов от РТВЦ на БНТ в Пловдив.

„Тази награда е изключително важна и скъпа за мен, защото това е първата награда, която получавам не просто от някоя гилдия, с която сме работили, а от нашата гилдия“, каза Николай Райшинов.

Наградата за цялостно творчество „Йосиф Хербст“ получи Йордан Димитров за предаването „България от край до край“ по БНТ 1.

„Това е огромна чест, защото наградата се дава от колеги журналисти и за мен е важно, че посланието на предаването стига до хората“, каза Йордан Димитров.

Носител на „Златно перо“ за операторско майсторство е дългогодишният оператор в Българската национална телевизия Емил Дюлгеров.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад