БНТ с екип в Украйна в навечерието на втората годишнина от войната

13:59, 20.02.2024
БНТ с екип в Украйна в навечерието на втората годишнина от войната

В ефира на Българската национална телевизия – в емисиите новини „По света и у нас“ и в актуалните предавания на обществената телевизия – гледайте специалната поредица, посветена на втората година от войната на Русия срещу Украйна, започнала на 24 февруари 2022 г.

Пряко от Киев специалните пратеници на БНТ – международният редактор Тоня Димитрова, операторът Владимир Богдански и видеотехникът Роберт Вецов, ще покажат живота на украинците днес в условия на въздушни удари и нарастващ брой жертви на фронта.

Екипът на БНТ познава от първо лице обстановката на терен – Тоня Димитрова отразява събитията в Украйна още от 2014 г., а Владимир Богдански и Роберт Вецов бяха в град Мариупол в периода от 20-и февруари до 25-и февруари, когато войната започна и беше предадена на живо в ефира на БНТ. Репортажите им бяха излъчени от над 70 световни медии.

Реакциите на световните сили две години след началото на войната ще проследят кореспондентите на БНТ в Европа и САЩ.

В деня на втората годишнина на 24 февруари, събота, от 15:00 часа БНТ 1 ще излъчи отново документалния филм „Другата Русия“, част от рубриката за актуална документалистика „В кадър“. Ексклузивно, за първи път пред българска медия, пред БНТ говорят руската журналистка Марина Овсянникова и знакови лица на руската опозиция – бизнесменът и общественик Михаил Ходорковски, който Владимир Путин вкара в затвор 10 години по измислени обвинения, бившият премиер на Русия Михаил Касянов и бившият депутат от Думата от четири нейни състава Генадий Гудков.

Следете поредицата за втората годишнина от войната в Украйна – по БНТ 1, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android


Последвайте BNTNEWS.BG във Facebook и Instagram

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад