БНТ с най-много програмно време, нови рубрики, безплатни форми и специален сайт за изборите

Ежедневни диспути от 16:00 и 19:00 ч., „Гласовете на България“ от 20:45 ч., специални рубрики в праймтайм и интерактивна платформа

16:32, 05.03.2021
БНТ с най-много програмно време, нови рубрики, безплатни форми и специален сайт за изборите

Официалната кампания за предстоящите парламентарни избори започна, а с нея Българската национална телевизия даде началото на специалната си програмa - Избори 2021 #ИзбериВажното.

Oбществената телевизия предоставя на тези избори много повече минути в ефира за отразяване кампaнията: участие на кандидатите в повече предавания, нови формати и самостоятелни рубрики в най-гледаното телевизионно време. Друг важен факт е, че през тази кампания безплатните възможности за кандидатите са значително повече от платените и всички участници ще могат да се включат в предизборните диспути. Информацията за изборите ще е достъпна на специално разработен сайт като данните за кандидатите за народни представители на всички партии по райони ще се взимат директно от Централната избирателна комисия (ЦИК). Избирателите ще могат да селектират и проследят информацията, която ги интересува за всеки район.

Три отделни студия ще бъдат посветени на парламентарните избори 2021. Сред тях са специалното студио „Гласовете на България“ и ежедневните диспути между кандидатите за народни представители в ефира на БНТ 1, както и дипспутите на кандидатите в регионите по БНТ 2. Зрителите ще имат възможност да проследят цялостно предизборната кампания с идеите, програмите, новините и много полезна информация като как гласуваме по време на пандемия, как гласуваме с машини, кои са кандидатите за депутати, къде са големите битки и всичко най-интересно и важно от предизборните кампании на участниците.

Освен специалните продукциите, БНТ ще посвети на изборите и публицистичните си предавания. Зрителите ще могат да гледат разговорите с лидерите и ключови участници в предизборната надпревара в предаванията „Панорама“, „Референдум" , „Денят започва“, „Денят започва с Георги Любенов“ и ежедневната публицистика и анализи в „Още от деня“.

„Гласовете на България“, ще се излъчва всеки ден в 20:45 ч., след централната емисия новини „По света и у нас“. В предаването ще бъде обобщавана най-важната информация от кампанията, социологически прогнози и какви срокове трябва да се спазват. Партиите и коалициите ще имат възможност да представят своите платформи и кандидати, а зрителите ще научат какви права имат. Всяка делнична вечер освен предизборни репоратжи зрителите ще видат и рубриките - „Това съм аз“ - рубрика, която ще представя портрет на кандидати за народни представители; „Новите кандидати“ – репортаж за нов кандидат и „Какво, как, кога“ - анкета с кандидатите. Водещи на предизборното студио ще са Спас Кьосев, Марина Матева и Нора Арсова.

„Диспути“ по БНТ 1 ще се излъчва всеки делничен ден от 16.00 до 16:45 ч., в сайта на www.bnt.bg и в специалната Facebook страница за изборите: fb.com/izboribnt. В него ще се включат по 4-ма участници от всички регистрирани партии, като участието им ще бъде определено по жребий. Обществената телевизия е единствената, която дава възможност на всички кандидати, от най-малката до най-голямата политическа сила, да участват в диспут заедно. Водещи на предизборните диспути ще са Аделина Радева, Надя Обретенова, Даниел Михайлов и Марина Матева.

„Диспути“ по БНТ 2 ще се излъчва от 19.00 ч. Предизборното предаване ще се реализира от регионалните центрове на БНТ в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград и идеи ще сблъскат кандидат-депутатите от местните райони.

Стремежът на БНТ за повече онлайн съдържание и достъпност продължава и за предстоящите парламентарни избори, като обществената медия пуска специален интерактивен сайт. Това е първият сайт за отразяване на избори, който събира и обобщава най-важната информация и данни за всички кандидати по райони - партии, коалиции, кандидат-депутатски листи по многомандатни избирателни райони (МИР), предизборни програми, ключови кандидати и битки по райони и др. Всяка от новините ще предлага и иновативната опция „Чуй новините“, при която робот чете новините в аудио формат. Платформата предлага и вградена интерактивна карта, с която може да се филтрира информацията и да се търси по избирателни райони. Информацията ще се получава директно от Централната избирателна комисия (ЦИК), с автоматична актуализация на 4 часа и директен достъп до данните, публикувани според регистрацията в ЦИК.

Всичко за изборите в реално време онлайн може да следите тук: https://bntnews.bg/izbori2021 и в мобилното приложение BNT News.


Следете проверени и актуални новини, събития и резултати от предизборната кампания в специалната секция на БНТ Избори 2021 и в мобилното приложение BNT News.
Избори 2021 #ИзбериВажното

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад