БНТ с нов подкаст „Истината за…“ с водеща Надя Обретенова

16:53, 30.11.2023
БНТ с нов подкаст „Истината за…“ с водеща Надя Обретенова

Журналистката от Българската национална телевизия Надя Обретенова е водеща на най-новия подкаст на обществената телевизия – „Истината за…“, който цели да съдейства на потребителите да се ориентират в динамичната информационна среда, разграничавайки достоверното съдържание от фалшивите и манипулативни твърдения.

Епизодите ще се разпространяват – всеки четвъртък в 20:00 ч. – в дигиталните канали на БНТ – в официалния сайт BNT.BG, в новинарския сайт BNTNEWS.BG, в YouTube канала на БНТ, както и във всички подкаст платформи – SoundCloud, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.

Премиерата на първи епизод на „Истината за...“ е на 30 ноември.

„Екипът залага на нестандартни подходи, за да постигне неочаквани резултати“, споделя водещата на подкаста „Истината за…“ и предаването „Още от деня“ Надя Обретенова.

„Всяка сфера от живота ни е засегната от фалшиво съдържание. Информации за чудодейни лекарства, конспиративни теории и съмнителни научни открития се разпространяват в пъти повече само защото звучат атрактивно.

Принципът на работа на БНТ е да излъчва и публикува само проверена информация. В подкаста „Истината за...“ гости ще бъдат всички, за които истината е ценност и начин да живеем по-добре“, казва още журналистката.

В премиерните епизоди на подкаста „Истината за…“ участват Даниел Чипев, зам.-директор на дирекция „Новини и актуални предавания“ в БНТ, който отговаря за развитието на информационното съдържание в ефира на обществената телевизия и на онлайн платформите BNTNEWS.BG и BNT News, както и репортери от специалнo обучения екип за факт-чекинг на „По света и у нас“, чиято проверка на манипулативни и фалшиви новини се материализира в проекта „БНТ Проверено“, сертифициран от European Digital Media Observatory.

Заплаха или възможност е изкуственият интелект – за това в новия подкаст на БНТ „Истината за…“ говорят проф. Даниел Вълчев и председателят на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) Доброслав Димитров.

Гледайте подкаста „Истината за…“ с водеща Надя Обретенова всеки четвъртък в 20:00 ч. в дигиталните канали на БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад