БНТ взе три награди на фесстивала "Златна роза" за "Сцени от живота на една актриса"

БНТ взе три награди на фесстивала "Златна роза" за "Сцени от живота на една актриса"

БНТ грабна три награди на 38-ия Фестивал на българския игрален филм “Златна роза” 2020, който се проведе от 24 септември до 1 октомври 2020 г. във Варна. Специалната награда на журито на фестивала, както и награди за най-добър сценарий и режисура бяха присъдени за филма „Сцени от живота на една актриса“ (2020). Той е копродукция на Българска национална телевизия и „Гала филм“.

Във филма се разказва за самоубийството на красива неуспяла актриса, което провокира събирането на заснетите парчета от живота ѝ от нейния бивш приятел, режисьор. В тях виждаме отпаднали сцени от филми, с които актрисата е можело да стане звезда, както и видеа, които режисьорът е снимал по време на тяхното драматично любовно съжителство.

Тя е поискала да има дете от режисьора, но той се е уплашил за кариерата си. Когато двамата се събират отново, тя осъзнава, че не може да върне отлетялото време.

"Спомени" за актрисата във филма разказват известни лица на българското кино и театър, които играят себе си. В главните ролите са Радина Кърджилова, Йордан Ръсин, Мариана Крумова, Мимоза Базова, Стефка Янорова, Стефан Денолюбов, Йосиф Шамли, Иван Бърнев, Владимир Пенев, Мариус Куркински и др. Сценарист и режисьор на филма е Иван Владимиров, а оператор Георги Челебиев.

***

"Златна роза“ е кинофестивал, провеждан във Варна от 1961 г.

Традиционно се провежда през есента. Община Варна е сред организаторите заедно с Националния филмов център, Министерството на културата и др.

Кампании Виж повече