Бойко Василев, Мариана Векилска и още журналисти от БНТ се включиха в кампанията „Походът на книгите“

15:04, 29.04.2024
Бойко Василев, Мариана Векилска и още журналисти от БНТ се включиха в кампанията „Походът на книгите“

Бойко Василев, Мариана Векилска, Филипа Огнянова, Румен Йовчев, Радостин Любомиров и Бюлент Мюмюнов четоха откъси от любими детски произведения на ученици от 5 и 6 клас в столичното 38 ОУ „Васил Априлов“. Срещата е част от кампанията „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“.

Журналистите от БНТ разговаряха с децата по важни теми като суетата в съвременния свят, родителската любов и мечтите.

„Опитах се да кажа на децата, че трябва да обичат другите поне толкова, колкото обичат и себе си. Използвах за това „Малкият принц“, каза водещият на „Панорама“ Бойко Василев.

„Избрах да прочета откъс от „Магьосникът от Оз“, защото мисля, че тази книга, както и „Алиса в страната на чудесата“ провокират най-много фантазията и в децата, и във възрастните“, каза водещата на „България в 60 минути“ Мариана Векилска.

„За мен е изключително важно да възпитаваме в българските деца любов към книгите. Ето защо, на драго сърце, влизам в клас, четем някой хубав откъс от любимо произведение и се надявам по този начин да запалим все повече хлапета към това да отварят страниците все по-често“, каза спортният журналист Радостин Любомиров.

„Не трябва да разчитаме само училището да възпитава интереса към четенето на нашите деца. Трябва всеки един от нас, ежедневно, като родители и дори като близки да вдъхновяваме децата да четат“, каза водещата на „По света и у нас“ Филипа Огнянова.

„Неслучайно казахме на децата, че трябва да четат, защото четенето формира тяхното мислене, тяхната реч“, каза водещият на „По света и у нас“ Румен Йовчев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад