Борислав Михайлов остава начело на БФС

11:05, 12.10.2021
Борислав Михайлов остава начело на БФС

След изключително драматичен вот Борислав Михайлов отново беше избран за президент на БФС. Досегашният ръководител на родния футбол спечели с 241 гласа от 480 гласували.

За Димитър Бербатов вота си дадоха 230 делегати на днешния извънреден конгрес, проведен в зала 1 на НДК в столицата.

Това означава, че Борислав Михайлов ще оглави централата за пети пореден мандат, след като застана начело за първи път през 2005 година.

Веднага след обявяването на резултатите от щаба на Димитър Бербатов публично възнегодуваха от случилото се. Те имат претенциите, че не е спазен Уставът на БФС, тъй като е трябвало да се проведе балотаж между него и Михайлов.

„Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от моя регион Благоевград не бяха допуснати по различни причини до конгреса. Има нарушения, които се опитвахме да ги оспорим. 483 делегати бяха в залата, а гласуваха 480. Т.е. им трябваха 242 гласа. Трябваше да има балотаж“, сподели Бербатов.

Третият кандидат Христо Порточанов получи 8 гласа. За останалите трима (Христо Христов, Ивайло Дражев и Георги Захариев) не са били пуснати бюлетини.

Общо 483 делегати имаха право на глас в днешния избор. Точно толкова бяха регистрирани сутринта преди началото на заседанието.

Част от заявените от клубовете представители не бяха допуснати до конгреса по различни причини. Един от тях беше представителят на Балкан Варвара Георги Градев, който по-късно влезе в залата като застъпник на Димитър Бербатов при преброяването на бюлетините.

Конгресът беше предшестван от протест на фенове, които изразиха желанието си за промяна в родния футбол.

Вижте още:

Борислав Михайлов обеща промяна и благодари за подкрепата

Димитър Бербатов ще оспорва конгреса в съда заради 1 глас

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад