Церемония за връчване на наградите на Фондация "Стоян Камбарев" по БНТ 1

На 15 май БНТ 1 излъчи бляскавата церемония за връчването на наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“.

Зрителите на обществената телевизия имаха възможност да се насладят на феерия от музика, кино и забележителен талант. Водещ на събитието, което събра на едно място холивудски знаменитости, представители на културния, бизнес и дипломатически елит, по традиция беше Ники Кънчев.

По време на церемонията с музикални изпълнения участваха поп звездата Миро заедно с Момчил Косев и народната певица Петя Панева, която омагьоса сцената с космическия си глас. На сцената изгряха и двама от номинираните за престижните награди за изкуство в България - изящната балерина Емона Георгиева и виртуозната виолончелистка Калина Андреева.

Събитието премина при огромен интерес от страна на гости и артисти, които очакваха да узнаят имената на победителите. Церемонията беше уважена от почетния председател на Фондация „Стоян Камбарев“ - президента Петър Стоянов, почетния член на фондацията - президента Росен Плевнелиев, кмета на град София Йорданка Фандъкова, министъра на културата Атанас Атанасов, заместник-министрите Весела Кондакова и Юрии Вълковски, както и председателя на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

Наградата за "Полет в изкуството", носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, се утвърди като най-сериозния и желан приз за млади творци у нас.

Кампании Виж повече