Церемонията „Гала на шампионите“

На събитието се връчиха награди на най-успешните български спортисти за 2022 г.

08:00, 15.01.2023

Церемонията „Гала на шампионите“ беше излъчена на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 3 в неделя, 15 януари, от 19:00 ч.

„Гала на шампионите“ събра най-обещаващите млади български атлети и най-изявените спортисти, най-успешните български треньори и представители на колективните спортове и спортист с увреждания, които са повод за гордост. Церемонията беше организирана под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор, които връчиха награди на най-заслужилите ни, обещаващи и успели спортисти за 2022 година.

Наградите се връчиха в следните категории: млад спортист, млад отбор, спортист с увреждания, треньор на годината и отбор на годината. Беше връчена и специална награда за пробив на годината, а призове получиха шестимата ни спортисти с най-високи резултати за 2022 г. Събитието се проведе за първи път в студио 1 на Българската национална телевизия - на живо. Водещи бяха Невяна Владинова и Илиян Енев, режисьор на продукцията е Йоанна Капанова, а изпълнителен продуцент и сценарист е Стефан Георгиев.

Наградите бяха връчени от някои от най-големите имена в българския спорт - председателя на Българският Олимпийски Комитет Стефка Костадинова, президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, президента на баскетболната ни централа Георги Глушков, президента на волейболната ни федерация Любомир Ганев, олимпийските шампиони Тереза Маринова и Армен Назарян. Част от церемонията беше и министърът на младежта и спорта в служебното правителство Весела Лечева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад