Четири „Малки истории“ за вярата в доброто по БНТ1

В празничния брой на 17 септември, водещата Мария Костова представя историите на Вера, Надежда, Любен и София

11:56, 17.09.2021
Четири „Малки истории“ за вярата в доброто по БНТ1

Този петък /17 септември 2021 г./ в предаването „Малки истории" по БНТ 1, водещата Мария Костова ще представи на зрителите четири малки истории за вярата в доброто и героите в тях. Истории за любовта, вярата и надеждата. За мъдростта и да опознаеш някого със сърцето си и да го приемеш без условия.

От новия програмен сезон, водещ на предаването „Малки истории“ е журналистът и редактор в БНТ Мария Костова. В дългогодишния и опит тя има безброй социални и обществено значими репортажи, носител е на награди от конкурса за добра журналистика Web Report 2021 и от 11-ото издание на Годишните награди за телевизионна журналистика "Св. Влас".

Зрителите ще срещнат Надежда - добрата орисница, довела на този свят стотици деца. Една акушерка с 23-годишна история и повече от интересна съдба. Своята история в предаването ще сподели и Любен, който знае как се постига синхрон - и в живота, и в професията. Заедно със съпругата си Аглика създават световноизвестно клавирно дуо. Двамата срещат любовта чрез музиката и успяват да я задържат цели 3 десетилетия. Вера ще сподели за нейната безусловна любов към кучетата. От 15 години насам тя ги обучава безвъзмездно, като ги превръща в терапевти за хора с физически затруднения. На финал - една история за изстраданата мъдрост на София. Тази, която ти позволява да пребориш собствените си демони, докато усмиряваш тези на другите. Може ли човек да обикне грешките си и да се поучи от тях?

Коментатори в студиото на „Малки истории“ с Мария Костова ще бъдат д-р Надежда Савова-Григорова - създател на мрежа от хлебни къщи у нас и в чужбина, културен антрополог, пътешественик, фотограф, автор на детски книжки и Пламен Сивов - музикант, преводач, юрист, публицист и автор в портала „Православие.БГ".

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч. по БНТ 1.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад