Четирима млади и провокативни артисти гостуват в „АРТ Детектив“ по БНТ 2

Константин Константинов, Никол Андонова - Никиото, Мила Сав и Илиана Илиева ще участват с произведенията си в предколеден панаир през декември

17:25, 01.12.2022
Четирима млади и провокативни артисти гостуват в „АРТ Детектив“ по БНТ 2

На 3 декември (събота) от 19:30 ч. в студиото на предаването „АРТ Детектив“ по БНТ 2 ще гостуват четирима млади и провокативни артисти, които покоряват не само родните галерии, но и едни от най-популярните арт дестинации по света. Това са Константин Константинов, Никол Андонова - Никиото, Мила Сав и Илиана Илиева.

Реализиралият над 20 самостоятелни изложби Константин, авторката на дигитални сюрреалистични портретни картини Никиото, изразяващата се в картини на женствеността Мика Сав и творящата в сферата на хиперреалистичната и концептуалната живопис Илиана ще обединят своя талант в предстоящия предколеден панаир за съвременно изкуство „Копса Оупън Арт Фест". Подробности за него артистите ще разкажат на водещата Симона Кръстева.

В рубриката „Изкуство без граници“, тази събота зрителите на БНТ 2 ще се пренесат в галерията „Джей Ди Малат", Лондон. За да разкаже за тънката граница между академичния и комерсиалния подход към съвременното изкуство и за да сподели любопитни подробности за предстоящата изложба на Mimmo Rottela пред камерата на БНТ ще застане галеристът Ния Русева.

Гледайте „АРТ Детектив“ всяка събота от 19:30 ч. по БНТ 2

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

За предаването:

В продължение на почти една година младите, творчески търсещи зрители на БНТ имаха възможност да се срещнат с проекти и събития, които обикновено остават извън обхвата на културните предавания – от археологически открития и реставрационни работи, през крипто изкуство и аукциони за произведения на изкуството, до тенденции и стилове в света на модата или дизайна на мебели.

Освен да информира, „Арт детектив” има амбицията да насочва вниманието към детайла и специфичното културно знание, да открива и показва модерния прочит на специалисти, да обогатява и разширява кръгозора на зрителите и да помага за формирането на лично отношение и вкус към изкуството.

Повече за предаването: https://bnt.bg/news/art-detektiv-304966news.html

Последвайте официалният You Tube канал на БНТ: https://www.youtube.com/BNT

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад