Човекът и климатичните промени – търсете новия брой на списание „Мениджър”

12:47, 02.05.2024
Човекът и климатичните промени – търсете новия брой на списание „Мениджър”

Европа преживя екстремни горещини, наводнения, суши, силни бури и най-големия горски пожар през 2023 г. Щетите са за милиарди долари, а последствията за човешкото здраве са особено тежки. Това екстремно време ще продължава и ние трябва да се подготвим за него. Това са изводите от проучване, направено от Службата за мониторинг на климата "Коперник" на ЕС и Световната метеорологична организация.

„Дългосрочната инвестиция е ключова за нормалното бъдеще и стабилната икономика, макар и в по-сурови и непредвидими условия“, казва на страниците ни д-р Джули Брекманс от Европейската агенция за околна среда, която излезе с първата по рода си Европейска оценка за климатичния риск.

Климатът ще промени и земеделието и природните преимущества на една или друга страна в отглеждането на различни култури. Какво се случва на пазара на какао и колко дълго ще продължи? Какви са прогнозите за реколтата от зърнени култури и как ще се движат цените при храните. Обърнахме се към експерти, за да очертаем тенденциите на тези пазари.

Климатичният и геополитическият риск, както и бързото развитие на технологиите изискват друг тип лидерство. Готова ли е Европа за него и какво може да очакваме като послания на избори по време на избори? Отговорите ще намерите на нашите страници.

Ще научите още как да си отгледате стартъп и какво се случва в туризма.

За тенденциите в банковия сектор и пазара на недвижими имоти разговаряме с Никола Бакалов, главен изпълнителен директор на Fibank.

Търсете бр. 4/2024 г. на списание „Мениджър” в:

• разпространителската мрежа

• платформата за дигитално четене ZinZin

manager.bg/списание

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад