ЦСКА и Лудогорец ще търсят реванши на европейската сцена

10:04, 04.11.2021
ЦСКА и Лудогорец ще търсят реванши на европейската сцена

Отборите на Лудогорец и ЦСКА отново излизат на европейската сцена.

Шампионът на България ще се опита да се реваншира срещу Брага тази вечер в група „F” на Лига Европа. Срещата започва в 22.00 ч. и ще се играе в Португалия.

„Орлите“ се намират на последното място в групата след три изиграни кръга само с 1 точка. Всичко обаче е в ръцете на отбора, който ще се опита да се класира за следващия етап. Шанс за място в Европа дава и третото място в потока, което изпраща тима в плейофите на Лигата на конференциите.

Цървена звезда е лидер в групата със 7 точки, Брага е на второто с 6, а Мидтиланд на трето с 2.

Лошата новина за треньора на Лудогорец Станислав Генчев е, че в сблъсъка той няма да може да разчита на трима от основните си футболисти в лицето на капитана Антон Недялков, Жосуе Са и Алекс Сантана.

Спортинг Брага има психологическото предимство преди този двубой, след като преодоля Лудогорец в Разград в последния кръг на Лига Европа с 1:0. Този резултат беше втората им победа в турнира за този сезон и удължи серията им да останат непобедени във всички надпревари до девет мача (6 победи и 3 равенства).

Макар че в Лудогорец се надяват на успех, увереността на „орлите“ няма как да е много голяма, след като не успяха да спечелят нито един от предишните си четири мача като гост (1 равенство и 3 загуби).

Другият ни участник в Европа ЦСКА гостува на Зоря Луганск от 19.45 ч. в мач от група „С“ на Лигата на конференциите.

Подобно на Лудогорец, „червените“ имат една точка от началото на груповата фаза на турнира, постигната при домакинството на норвежкия Будьо/Глимт след нулево равенство на Националния стадион „Васил Левски“. При успех в Запорожие, ЦСКА ще измести своя противник от третото място в групата, като същевременно ще се реваншира за загубата с 0:1 от украинците в първия мач помежду им.

ЦСКА не успя да премине през груповата фаза в последните си четири европейски кампании. „Червените“ спечелиха само веднъж в последните си шест мача от Европа, включително квалификациите (1 победа, 2 равенства и 3 загуби), като тимът отбеляза само четири гола в редовните 90 минути.

Всичко зависи от футболистите на ЦСКА и Лудогорец, а дали ще се справят със своите задачи, ще знаем около полунощ тази вечер.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад