Цветанка Минчева e победителят в конкурса ,,Мениджър на годината“ за 2023 г.

11:41, 03.11.2023
Цветанка Минчева e победителят в конкурса ,,Мениджър на годината“ за 2023 г.

Снимка: Александър Николов

Отличеният бизнес лидер на 16-ото издание на конкурса ,,Мениджър на годината“ е Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на ,,УниКредит Булбанк. Носителят на титлата стана известен по време на официалната церемония, която се състоя в Софийската опера и балет на 2 ноември.

Името на новия „Мениджър на годината“ по традиция бе обявено от президента на Република България - Румен Радев, в присъствието на останалите 9 финалисти от десетката на Топ мениджърите за 2023 г. и Александра Мирчева, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „ВМ Финанс Груп“ АД - издателя на списание „Мениджър“, което организира престижния конкурс. Лично Силвия Пенева, управляващ съдружник на ,,Делойт България“ и автор на независимата методология за оценяване на кандидатите, връчи на държавния глава плика с името на победителя на сцената в Софийската опера и балет.

,,Мениджър на годината ни дава вяра, че обществото ни разполага с един ценен ресурс – личности, които имат визията как да се съгради държавата и волята да го постигнат", каза президентът Румен Радев в приветствието си, преди да отвори плика с името на победителя.

,,Вярвам в ученето през целия живот, вярвам, че е смелост да признаеш, че не знаеш нещо и да поемеш риска да учиш нови неща. Всяко нещо, което научите, рано или късно ще ви възвърне стойност. Има една магична съставка, която може да доведе един мениджър на тази сцена и тя е хората, с които работим“, бяха първите думи на Цветанка, Минчева, 16-ия победител в конкурса на списание ,,Мениджър“.

Мениджърите от финалната десетка получиха специални грамоти за висши постижения в мениджмънта. Успешни бизнес ръководители и публични личности от страната връчиха с гордост и уважение отличията финалистите на сцената в Софийската опера и балет. ,,През вчерашния ден ние отбелязахме Деня на будителите. Отдадохме почит на големите българи, които са съхранили и изградили през вековете духовните ценности и постижението на това, което сме днес ние - хора, които имат мисия и перспективен поглед в бъдещето. В тази зала днес присъстват съвременните будители. Хора, които създават ценности, личности, които имат заряд, целеустременост, за да постигат обществено развитие и прогрес, вдъхновители на младите хора, които са си поставили за мисия отстояването на своите най-високи професионални постижения и отстояването на своите ценности отвъд бизнес резултатите.“, заяви Александра Мирчева.

За втора поредна година конкурсът разширява границите си с още четири допълнителни категории. Методологията на оценяване на всички компании, подали кандидатури, също премина под ръководството ,,Делойт България" в три етапа. Наградените в тях бяха обявени от сцената на Софийската опера и балет в следния ред:

· Победител в категория ,,Най-добър нов бизнес“ – „Диджитал Лайтс“ ЕООД. Наградата получи Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията, а бе връчена от Николай Иванов, country manager на photomate за България.

· Победител в категория ,,Бизнес в първите 20 милиона“ – „Инаут Трейд“ ЕООД. Наградата получи Вихрен Бисет, търговски директор на компанията, а бе връчена от Тонислав Попов, главен финансов директор и изпълнителен директор на bTV Media Group в България.

· Победител в категория ,,Бизнес трансформация“ – „ДЗИ Общо застраховане“ ЕАД, с проект „Дигитална платформа за клиенти на ДЗИ“. Награда получи Коста Чолаков, председател на УС и Главен изпълнителен директор на компанията, а бе връчена от Рени Миткова, управител на „ЕОС Матрикс”, част от немската EOS Group.

· Победител в категория ,,Екип на годината“ – „Диджитал Лайтс“ ЕООД. Наградата получи Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията, а бе връчена от акад. проф. Пламен Карталов, директор на Софийска опера и балет.

Специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков ,,За развитие на регионите" бе присъдена на ,,Фантастико Груп“ ООД. Ежегодна традиция е с нея да се отличи компания, чийто лидер е във финалната десетка финалисти. С нея се отличават ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия на компанията относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

Списание „Мениджър“ продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите допълнителни категории. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 26 ноември от 16:00 часа по bTV.

***

Генерален спонсор на 16-oто издание на конкурса "Мениджър на годината" е A1.

Основни спонсори са Fibank, Johnnie Walker.

Конкурсът за висши мениджърски постижения се осъществява с подкрепата на: BAT, Volkswagen.

Спонсор на категория "Най-добър нов бизнес" е photomate.

Спонсор на категория "Бизнес трансформация" е EOS.

Медийни партньори: bTV Media Group, БТА, БНТ, БНР, Dir.bg, Дарик радио, BulFoto.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад