Даниел Цочев на гости в „Джинс“ по БНТ 1

17:48, 18.03.2022
Даниел Цочев на гости в „Джинс“ по БНТ 1

Тази събота /19 март/ предаването „Джинс“ на БНТ 1 от 11:30 ч. тръгва по местата, от които са предците на актьора с най-сините очи - Даниел Цочев.

В документалната поредица „Джинс“ зрителите на БНТ 1 ще получат отговори на въпроси за родовата история на талантливия театрален, филмов, телевизионен и озвучаващ актьор и певец. Въпросите и отговорите ще носят емоционално настроение като: Какво е да откриеш стогодишни калъпи, които са основата на прадядовия занаят в родното село Дълбок дол? Как се чувства актьорът в Тетевен на мястото на първата къща, издигната от майчиния му род в центъра на града? Зрителите на предаването за родовата памет на обществената телевизия ще научат и за драматичната съдба на майката на Даниел Цочев и ще разберат от къде е дошъл музикалният му талант.

Гледайте „Джинс“ на 19 март (събота) от 11:30 ч. по БНТ 1.

За предаването:

Джинс не е само дума за джинси или дънки. В България джинс е дума за произход, за род. Някога старите хора питаха „ти от кой джинс си", а ние се смеехме на странния им говор. Днес са малко хората, които могат да разкажат за своя род, за миналото на предците си. Не са много и онези, които имат родословно дърво, пазят фамилната памет, знаят какво значи фамилията им и откъде идва. А особено сега, в света, който постоянно ни разпилява и изкушава, е важно да знаеш, че зад теб стои история, че стоят имената и славата на хора, чието име и кръв носиш. Защо децата ти трябва да се гордеят с теб, ако ти не се гордееш с миналото си? Кой си ти, ако биографията ти започва от вчера, ако не знаеш откъде си, от чии си? И защото тези неща са важни, а се случва да ги забравим, питаме: Ти знаеш ли от кой "Джинс" си?

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад