"Даряваш кръв, даряваш живот" – кампания на БНТ

15:50, 06.03.2024

Българската национална телевизия инициира национална кампания по кръводаряване – "Даряваш кръв, даряваш живот" – заедно с Националния център по трансфузионна хематология, под патронажа на Министерството на здравеопазването.

Провокирани от сигналите и молбите за репортажи на граждани във връзка с недостига на кръв и кръвни продукти в България, ние, като обществена медия, искаме да дадем своя принос и да подпомогнем кръводаряването, като висша форма на благородство, израз на солидарност и общественозначима кауза, която спасява човешки животи.

Основната цел на кампанията "Даряваш кръв, даряваш живот" е да повиши културата на кръводаряване: да разясни защо е важно да се дарява кръв, да популяризира доброволното и безвъзмездно кръводаряване, както и да насърчи активно участие и позитивно отношение към акта на кръводаряване.

Кампанията "Даряваш кръв, даряваш живот" се осъществява във Варна, Благоевград, Пловдив, Русе, Велико Търново, Бургас и София.

Кампанията "Даряваш кръв, даряваш живот" започва на 7 март, четвъртък, във Варна. За финал – на 19 април, петък, в София ще бъде осигурен мобилен пункт за кръводаряване в сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано“ 29, където служителите на БНТ и всички граждани ще могат да дарят кръв.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад