Дъжд и сняг днес

06:41, 24.01.2023

Минималните температури ще са между минус 1° и 6°, максималните - между 2° и 9°.

Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде предимно облачно. На места в западните и планинските райони ще има валежи от дъжд, който с понижението на температурите ще преминава в сняг.

По Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места е възможно да преръми слабо. Ще духа умерен до временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, в масивите в западната половина от страната - с валежи от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 3°.

В сряда ще остане предимно облачно, почти без валежи. Минималните температури ще са около и под нулата, максималните в повечето места - между 0° и 5°.

В четвъртък от юг-югозапад ще започнат валежи и ще продължат на североизток.

В петък ще вали в цялата страна, а на места в Източните Родопи и Североизточна България сумарните количества ще са значителни. Валежите ще са предимно от сняг, с изключение на крайните източни райони, където ще вали и дъжд.

В събота все още сняг ще вали на места в Централна Северна и Североизточна България, но вече по-слабо и в процес на спиране, а над Южна България ще има разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад