Дъжд, сняг, поледици и силен вятър в следобедните часове

14:29, 30.11.2022

Облачно ще се задържи времето и днес с валежи от дъжд главно в Южна България, а от слаб сняг - в Предбалкана. В Дунавската равнина и Добруджа валежите временно ще спрат. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°.

През нощта и утре валежите ще се усилят и отново ще обхванат и Северна България. В Предбалкана и високите западни полета ща вали сняг и ще се образува нова снежна покривка. В Дунавската равнина и Лудогорието валежите ще са и от дъжд и от сняг и на места са възможни поледици. В южната половина от страната ще вали дъжд, на места количествата ще са значителни.

Ще духа умерен, в източните райони и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°, по-високи по Черноморието - от 7° до 10°.

Облачно и мъгливо ще се задържи времето и в планините. На много места ще има валежи от сняг.

Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от минус 1° на Алеко до 4° в Банско.

По-често облачно ще бъде времето утре в Западна и Централна Европа, в Беларус и Украйна, а също и на Балканите. На места ще има сутрешни мъгли, от които в отделни райони ще ръми дъжд. Слаби валежи от сняг ще има в североизточните райони от континента и на места във Финландия.

У нас в петък валежите ще спрат а вятърът ще отслабне, до вечерта ще стихне. Облачността ще остане по-често значителна. И през почивните дни ще се задържи предимно облачно, почти без валежи, а температурите слабо ще се повишат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад