Дейвид Хъдълстоун: Токио е първата крачка за мен към върха

11:34, 24.07.2021
Дейвид Хъдълстоун: Токио е първата крачка за мен към върха

Българският национал Дейвид Хъдълстоун сподели пред БНТ, че следващата му голяма цел ще бъде Олимпиадата в Париж. Състезателят по спортна гимнастика завърши участието си в Токио в квалификациите на Игрите. Той не успя да се класира за финала в многобоя при мъжете.

Въпреки това, Хъдълстоун е оптимист за бъдещето си.

„Самата подготовка преди Олимпиада беше доста добра. Но на Игрите не изглеждах по начина, по който искахме. Щастлив съм, че съм тук, това е една първа крачка за мен към върха. Не е добро състоянието ми, говорейки за крака. Контузията ме плашеше да приземявам, това ми пречеше психологически, въпреки че се опитвах да го превъзмогна“, сподели Хъдълстоун.

„Имаме много състезания, но голямата ми цел е Олимпиадата в Париж. Мога да кача нивото като съчетания. За мен лично е добро преживяване, гордея се със себе си, знам, че и хората, които ме обичат се гордеят с мен“, коментира гимнастикът.

Дейвид Хъдълстоун пожела успех на всички наши олимпийци, както и на своята годеница Ерика Зафирова – състезателка от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Грациите ни ще участват в Токио в последните три дни – от 6 до 8 август.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Калин Гугов, специален пратеник на БНТ в Токио

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад